وزیر علوم در شورای سیاستگذاری راهیان نور تاکید کرد:
ضرورت انجام پژوهش و مطالعات تطبیقی فرا ملی در کارهای فرهنگی/ دانشگاهها مرجع تولید و پالایش فرهنگ ملی ایرانی اسلامی در جامعه هستند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاهها مرجع مهم تولید و پالایش فرهنگ ملی ایرانی اسلامی در جامعه هستند، گفت: برای انجام کارهای فرهنگی اثرگذار، باید تحقیق و پژوهش و مطالعات تطبیقی فراملی انجام شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمدعلی زلفیگل در نشست شورای سیاستگذاری راهیان نور دانشگاههای کشور که امروز (دوشنبه) با حضور رییس سازمان بسیج دانشجویی کشور و جمعی از خادمان راهیان نور و قرارگاه مرکزی علمالهدی در محل سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به اینکه موفقیتها و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی به سادگی به دست نیامده است، گفت: همه ما دانشگاهیان وظیفه داریم از دستاوردهای کشور دفاع کنیم، چرا که در این راه جان جوانان عزیز میهن را تقدیم کردهایم.
وی ادامه داد: باید در ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بنا بر فرموده مقام معظم رهبری که بر جهاد تبیین تاکید دارند، جهاد کنیم.
وی افزود: بسیج دانشجویی در صف اول دفاع از حریم جمهوری اسلامی است. چرا که علیرغم تمام توطئههایی که دشمن به کار برده، جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر قدرت همین بسیج و بسیجیان مسیر پیشرفت و بالندگی را طی کرده است.
دکتر زلفیگل تصریح کرد: نقطه جمهوری اسلامی، بسیج در مفهوم کلان خود است. فرهنگ بسیج و بسیجی بود که موجب حفظ کشور سوریه شد. چرا که با استفاده از ظرفیت مردمی از کیان این کشور دفاع کرد. بدون شک یکی از عوامل دوام و قوام جمهوری اسلامی، بسیج دانشجویی، بسیج اساتید و بسیج کارکنان در دانشگاهها است.
وزیر علوم با بیان اینکه مولفههای پیروزی انقلاب اسلامی نباید کم رنگ شود اظهار کرد: فرهنگ ایثار و شهادت هیچگاه در بین ملت ایران فراموش نمیشود و اردوهای راهیان نور موجب حفظ و دوام این مهم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاهها محل تولید و پالایش فرهنگ اصیل و دینی جامعه هستند، تصریح کرد: در زمان بازگشایی مجدد دانشگاهها پس از دوران شیوع کرونا شاهد بروز و ظهور فرهنگ ناهمگونی در محیط دانشگاهی بودیم و این بدین معناست که عدم حضور دانشجویان و استادان در مراکز دانشگاهی اثر سوء داشته است. پس نتیجه میگیریم که دانشگاهها در تولید و حفظ فرهنگ دینی و اسلامی بسیار موثر هستند.
دکتر زلفیگل ادامه داد: دفاع تمام قد رهبر معظم انقلاب از دانشگاهها نشان میدهد که دانشگاه و دانشگاهیان در نزد ایشان جایگاه ویژهای دارند. هر چند دشمنان تلاش میکنند دانشجویان و دانشگاهها را در مقابل نظام قرار دهند. آنان (دشمنان) نقاط ضعف را برجسته میکنند و نقاط قوت این ملت و نظام را خدشهدار جلوه می دهند. همه ما وظیفه داریم با حراست از منافع ملی از اهداف متعالی نظام دفاع کنیم.
وزیر علوم اظهار کرد: یکی از اشکالات مباحث فرهنگی این است که در موضع دفاع قرار میگیرد. در حالی که باید داشتههای ارزشمند فرهنگی خودمان را عرضه کنیم و در ترویج و توسعه فرهنگ والای ایثار و شهادت و همچنین فرهنگ ایرانی اسلامی بکوشیم.
دکتر زلفیگل ادامه داد: نگاه فرهنگی باید همهجانبه باشد. اگر امروز در مسئله عفاف و حجاب در دانشگاهها مشکل داریم، باید بدانیم گره کار در انجام کار فرهنگی گسترده است. لازمه ترویج فرهنگ سالم در جامعه، انجام کارهای متنوع فرهنگی در دانشگاه های کشور است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: باید برای سلایق مختلف جامعه برنامههای متنوع فرهنگی طراحی کنیم و آنقدر بستر فرهنگی را قوی و جامع نگه داریم که هیچ سلیقه یا حزبی سرخورده نشود.
دکتر زلفیگل خاطرنشان کرد: میتوانیم اوقات فراغت دانشجویان را با انواع برنامههای فرهنگی جذاب و جالب پر کنیم.
وی همچنین تاکید کرد: توسعه کار فرهنگی باید از طریق پژوهش و مطالعات تطبیقی ملی و فراملی در زمینه های علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انجام شود.
وزیر علوم تاکید کرد: بسیج دانشجویی همواره باید روزآمد باشد و از طرح های متنوع و تکنولوژی و فناوری در کارهای فرهنگی استفاده کند.
وی همچنین در ادامه بر استفاده از ظرفیت خیرین در امور فرهنگی تاکید کرد و گفت: در ترویج فرهنگ حتی باید چهره به چهره عمل کنیم، دانشجویان و اساتید دانشگاه ها میتوانند به عنوان خیرین فرهنگی در توسعه فرهنگ اثرگذار باشند.
وزیر علوم در پایان سخنان خود بر اثرگذاری کارهای فرهنگی بر جلوگیری از خروج نخبگان از کشور تاکید کرد و گفت: آنقدر باید کار فرهنگی قوی در جامعه توسط دانشگاهها انجام شود که جوانان و نخبگان این سرزمین نخواهند از کشور خروج کنند. حتی اگر با کار فرهنگی یک درصد از خروج نخبگان جلوگیری شود میتوان گفت که موفق عمل کردهایم.
دکتر زلفیگل در پایان با بیان اینکه هزینه کردن در زمینه فعالیتهای فرهنگی سرمایهگذاری برای آینده کشور است، خواستار برگزاری جلسهای مشترک بین معاونین فرهنگی و اداری مالی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور شد تا نحوه هزینه کردن ۳ درصد بودجه دانشگاهها در امور فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
گفتنی است در پایان این جلسه از مجموعه ۹ جلدی کتابهای راه مهندسی که توسط سازمان بسیج دانشجویی گردآوری و تدوین شده بود با حضور وزیر علوم رونمایی شد.